Uavgjort mot Orkla!

Postet av Moelven IL - Fotball den 1. Mai 2015
Moelvens lag:
Stig Atle Lillesveen - Lars Rognlien, Simen Johansen, Gultekin Guven, Stig Heggelund - Thiago Andrade, Ken Andsjøn, Arman Nazari - Erik Sigtbakken, Arturas Kasputis, Mikkel Moen

Benyttede innbyttere: Henrik Dahlsveen, Sivert Borgedal, Truls Heggelund

Mål: Arman og Guven


Moelven tok i mot Nils Arne Eggens Orkla til kamp. Trenerlegenden var selv ikke med til Moelven, men det var tydelig å se at filosofien hans fungerer også på nivå fire i Norge. Det er bortelaget som tar tak i kampen fra start, og allerede etter sju minutter tar de ledelsen etter et langskudd. Bortelaget fortsetter å presse på og skaper flere gode muligheter i første omgang. Moelven klarer ikke holde særlig på ballen, og skaper ikke de helt store farlighetene i starten.

Etter hvert kommer vertene mer med i kampen har en god periode etter rundt halvtimen. I denne perioden kommer også utligningen. Etter litt klabb og babb i feltet avslutter Stig i tverrligger. Mikkel er på returen og header i tverrligger igjen. Arman er på den neste returen og får pirka ballen i mål. 1-1. Frem til pause er det noenlunde jevnt og lagene går til pause med ett mål hver.

I pausa varmet publikum seg med en kokurranse der det skulle kastes tennisballer nærmest mulig en pinne som var plassert ute på bana. Stor underholdning, og et veldig godt initiativ.

Etter pausen er det bortelaget som tar over det meste av kampen. De skaper masse sjanser i denne omgangen, men klarer ikke få uttelling. Moelven sliter veldig med å få etablert noe særlig spill, men kommer allikevel til noen farligheter i ny og ne. Etter 85 minutter for bortelaget uttelling for alle sjansene sine. Et skudd fra 17-18 meter sniker seg inn i hjørnet bak Stig Atle. Man kan ikke si annet enn at det var fortjent med ledelse til Orkla.

Fire minutter på overtid skjer det som hele Parken hadde håpet på. Guven havner plutselig alene med keeper og setter ballen i åpent mål, til vill jubel blant alle modøler. Dette er også det aller siste som skjer i kampen, og dommeren blåser av på det påfølgende avsparket. Kampen ender 2-2.

Man må være ærlige å si at Moelven var heldige som fikk med seg poeng fra denne kampen. Orkla var et godt lag, muligens det beste Moelven har møtt så langt. Allikevel er det gledelig å se at hjemmelaget ikke gir opp, og kjører på de siste minuttene for å få en utligning. Denne innsatsen blir veldig viktig framover.

Ellers kan det nevnes at brasilianeren Thiago Andrade startet sin første kamp for Moelven i dag. Uten at han preget kampen så veldig i dag, fikk vi se en del krydder som Moelven virkelig kan få nye godt av framover.

Neste helg tar laget turen til Fåberg for å møte Jostein Wahls gutter på Jorekstad. Vi håper at mange modøler tar turen for å støtte gutta i den kampen!Det var 162 betalende tilskuere i Idrettsparken i dag. Gledelige tall!
0 Kommentar

Seier i serieåpningen!

Postet av Moelven IL - Fotball den 11. Apr 2015
Drømmeåpning på serien for a-laget!

Med Lillehammer i serieåpningen var nok mange modøler litt skeptiske til hvordan resultatet av serieåpningen skulle bli. Lillehammer er av mange tippet i toppen, mens det har vært litt usikkerhet rundt Moelvens lag. For dem som måtte tvile, Moelven blir å regne med i årets 3.divisjon.

Kampen startet jevnt og tett på den strøkne kunstgressmatta på Gaupen Bernabeu. Lagene delte på å ha ballen, og de helt store sjansene ble ikke skapt de første minuttene. Etterhvert tar Lillehammer litt over i banespillet, men uten at de klarer å skape de helt store mulighetene allikevel.

Etter rundt 20 minutter blir Mikkel spilt gjennom og havner mer eller mindre alene med keeper. Han blir meid overende av Lillehammers sisteskanse, og hele Gaupen roper på straffe. Dommeren vil imidlertid ikke være med på det og dømmer corner. For oss som så på så dette ut som et soleklart straffespark.

Etter dette er det Moelven som tar totalt over. Lillehammer presses mot eget mål, og etter halvtimen dømmer dommeren straffe etter en hands i feltet. Debutant Gultekin Guven gjør seg klar, og banker ballen sikkert i hjørnet. 1-0 til hjemmelaget. Resten av omgangen presser Lillehammer på litt igjen, og Moelven blir til tider vel lave i presset. Allikevel klarer Moelven å stå i mot presset og går til pause med ledelse 1-0.

Sesongens redning!

Andre omgang starter som den første sluttet. Moelven blir til tider veldig lave i presset og det er Lillehammer som styrer. Hjemmelaget blir presset tilbake, og Lillehammer er flere ganger nære å skape store farligheter.

Midt i andre omgang kommer kampens største Lillehammersjanse. En avslutning fra bare et par meters hold er på vei inn i mål, men på en eller annen helt vanvittig måte klarer Stig Atle å stoppe den. En helt sinnsyk redning, og uten å ta for hardt i så kom nok årets redning allerede i seriestarten i 2015.

Etter hvert klarer Moelven å komme seg litt høyere i bana og får ha ballen litt mer. Det blir skapt en del farligheter, spesielt på gode dødballer fra Stig. Små marginer gjør at det ikke blir scoring på en av disse. Mot slutten av kampen flytter Lillehammer opp midtstopper Kvello, og slår mer langt. Moelven kjemper iherdig for å rydde unna, og klarer dette. På overtid får hjemmelaget en kontringsmulighet. Per ender alene med keeper, scorer sikkert, og avgjør kampen med 2-0 til Moelven over Lillehammer.

En lagseier

Det er mange som gjør en god kamp for Moelven i dag. Midtstopperne har bra kontroll og både Bau og Guven gjør en solid kamp. Stig Atle blir kåret til banens beste spiller av den lokale juryen.

Det er ingen tvil om at dette var en solid lagseier. Det er kanskje tidlig å konkludere med hva slags Moelvenlag vi får se denne sesongen, men ut i fra dagens kamp kan vi i alle fall si følgende: Moelven kommer til å være et lag som står sammen og kjemper knallhardt for å få tre poeng hver gang!

Det er også verdt å trekke fram debutantene Sivert Aaseth og Sivert Borgedal. Begge født i 1998, og ingen med obligatorisk a-kamp før denne kampen. Begge to spilte 90 minutter og imponerte stort på midtbanen med en vanvittig innsats og mange gode involveringer med ball.

Totalt sett var dette en veldig gledelig start på årets sesong. Noen har kanskje vært skeptiske til årets Moelvenlag, men i dag beviste gutta virkelig at det kan bli moro i parken også i år!

Neste kamp er mandag 20.april borte mot Ranheim 2!

Moelvens lag: Stig Atle Lillesveen - Lars Rognlien, Simen Nysveen Johansen, Gultekin Guven, Stig Heggelund - Sivert Borgedal, Ken Andsjøn, Sivert Aaseth - Mikkel Moen, Arturas Kasputis, Per Kyllingstad

Benyttede innbyttere: Pål Skaugen

Mål: Guven og Kyllingstad.

NB: Det var ikke bare på bana at Moelven leverte solid i dag. Fra speakerbua leverte Øystein Storli stort på twitterfronten kampen igjennom. Godt at den gamle målsniken fortsatt kan bidra med litt!

1 Kommentar

A-stallen 2015

Postet av Moelven IL - Fotball den 7. Apr 2015
Bak fra venstre: Arne Solli (lagleder), Dag Moen (lagleder), Tommy Hansen (assistenttrener), Mikkel Moen, Gultekin Guven, Arturas Kasputis, Simen Nysveen Johansen, Ove Hoff, Pål Skaugen, Stig Heggelund, Truls Heggelund, Sivert Borgedal, Sivert Aaseth, Rune Johansen (lagleder), Markus Holthe Lund, Rune Ødegårdstuen (hovedtrener) Jørn Lillesveen (keepertrener)

Foran fra venstre: Lars Rognlien, Erik Sigtbakken, Per Kyllingstad, Arman Nazari, Stig Atle Lillesveen, Jens Alhaug, Christian Bråten Larsen, Ken Andsjøn, Henrik Dahlsveen, Anders Jevne Hagen.

Ikke tilstede på bildet: Toni Skoglund

Foto: Ringsaker Blad

Gamle travere pluss nytt og ungt blod utgjør a-stallen i 2015.


Sesongen 2015 er allerede i gang for A-laget vårt. Den første obligatoriske kampen ble spilt mot Gran i første kvalikrunde til NM. På onsdag spilles runde to, mens serien starter på lørdag.

Det er mange nye fjes i og rundt laget denne sesongen. Det er et nytt trenerteam med Rune Ødegårdstuen og Tommy Hansen. Disse to er erfarne og godt utdannede trenere som har kommet inn med engasjement og kunnskap. Tilbakemeldingene fra alle hjemmesiden har snakket med er udelt positive når det gjelder de nye trenerne.

Det er også en del nye spillere som har kommet inn. Erik Sigtbakken, Lars Rognlien, Gultekin Guven, Arman, Nazari og Christian Bråten Larsen blir nye bekjentskaper i Idrettsparken denne sesongen. I tillegg er Arturas Kasputis tilbake i klubben etter noen sesonger på Redalen.

I tillegg til disse nye spillerne, har Moelven klart å beholde noen "gamle" modøler også. Simen Nysveen Johansen (bedre kjent som Bau), Stig Heggelund og Ken Andsjøn er fortsatt i troppen, og er viktige kontinuitetsbærere i gruppa.

Det er også gledelig at enda flere unggutter har tatt steget opp til a-laget. Her kan vi spesielt nevne 99-modellene Truls Heggelund, Anders Jevne Hagen og Markus Holthe Lund. Moelven er som alle vet opptatt av å produsere talenter, og sånn sett er det at disse spillerne tar steget opp en fjær i hatten for klubben.

Fjoråret ble etterhvert en kamp for å overleve i 3.divisjon. Det gjenstår å se hvordan denne sesongen blir, men vi tror vi kan love bra underholdning i Idrettsparken også denne sesongen.

Første mulighet til å se Moelven på hjemmebane denne sesongen er lørdag 11.april kl 16. Kampen går riktignok i Gaupen, men det er fortsatt hjemmekamp!

Vi ønsker alle fotballinteresserte en riktig god sesong, og håper å se mange av dere i Idrettsparken utover i sesongen!Her er alle kampene for Moelven i 3.divisjon sesongen 2015


Runde Dato Dag Tid Hjemmelag Bortelag Bane
1 11.04.15 lørdag 16:00 Moelven Lillehammer Gaupen kunstgress
2 20.04.15 mandag 19:00 Ranheim TF 2 Moelven DnB Arena
3 25.04.15 lørdag 16:00 KIL/Hemne Moelven Ånesøyan kunstgress
4 01.05.15 fredag 17:00 Moelven Orkla Moelv ipk 1
5 09.05.15 lørdag 16:00 Faaberg Moelven Jorekstad match kunstgress
6 16.05.15 lørdag 16:00 Moelven Kolbu/KK Moelv ipk 1
7 26.05.15 tirsdag 19:00 Raufoss 2 Moelven Raufoss Storhall
8 29.05.15 fredag 19:00 Moelven Alvdal Moelv ipk 1
9 06.06.15 lørdag 16:00 Kvik Moelven Ørn Arena
10 13.06.15 lørdag 16:00 Moelven Tynset Moelv ipk 1
11 17.06.15 onsdag 19:00 Flisa Moelven Flisa stadion
12 23.06.15 tirsdag 19:00 Moelven Gjøvik-Lyn 2 Moelv ipk 1
13 27.06.15 lørdag 16:00 Buvik Moelven Buvik kunstgress
14 01.08.15 lørdag 16:00 Lillehammer Moelven Stampesletta
15 10.08.15 mandag 19:00 Moelven Ranheim TF 2 Moelv ipk 1
16 15.08.15 lørdag 16:00 Moelven KIL/Hemne Moelv ipk 1
17 22.08.15 lørdag 16:00 Orkla Moelven Orkdalsbanken Stadion KG
18 29.08.15 lørdag 16:00 Moelven Faaberg Moelv ipk 1
19 05.09.15 lørdag 16:00 Kolbu/KK Moelven Kolbu ipl
20 13.09.15 søndag 16:00 Moelven Raufoss 2 Moelv ipk 1
21 19.09.15 lørdag 16:00 Alvdal Moelven Steinmoegga 1 gras
22 26.09.15 lørdag 15:00 Moelven Kvik Moelv ipk 1
23 03.10.15 lørdag 15:00 Tynset Moelven Nytrømoen kunstgras
24 10.10.15 lørdag 16:00 Moelven Flisa Moelv ipk 1
25 17.10.15 lørdag 16:00 Gjøvik-Lyn 2 Moelven Gjøvik stadion
26 24.10.15 lørdag 16:00 Moelven Buvik Moelv ipk 1

0 Kommentar

Første kvalifiseringsrunde til NM er satt opp.

Postet av Moelven IL - Fotball den 4. Feb 2015
Moelven møter Gran til første kvalikrunde.

Gran er Moelvens første hinder for å komme til NM. Det er en kjent motstander ettersom Moelven spilte i samme avdeling som Gran i fjor. Disse kampene endte begge med seier til Moelven. I bortekampen på våren ble det en klar seier 4-0, mens det på høsten ble mer spennende, og kampen endte med en knepen 1-0 seier.

For Gran endte sesongen 2014 med nedrykk til 4.divisjon, mens Moelven som kjent beholdt plassen i 3. Det vil sannsynligvis bli en tett kamp mot et lag som helt sikkert har like lyst som Moelven til å kvalifisere seg.

Kampen skal spilles innen 25. mars.

For hele oppsettet klikk her

0 Kommentar

Treningskamper for A-laget vinteren 2015

Postet av Moelven IL - Fotball den 31. Jan 2015
Moelven har avtalt følgende treningskamper i vinter.


Dato:Motstander:Sted:Klokkeslett:
03.02.2015Gjøvik-LynGjøvik Stadion19.30
21.02.2015LillehammerStampesletta14.00
27.02.2015StorhamarBørstad17.30
04.03.2015FronVinstra19.00
17.03.2015FaabergJorekstadikke bestemt
I tillegg til disse treningskampene spiller også Moelven kvalik til NM. Første kvalikrunde går 25.mars, og andre kvalikrunde 8.april.

Hvis Moelven skulle bli slått ut i første kvalikrunde, vil det bli en treningskamp til den 7.april, men det kommer vi eventuelt tilbake til.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline