To nye kamper - to nye seiere!

Postet av Moelven IL - Fotball den 3. Sep 2016

Dombås - Moelven 3-4 & Moelven - Storhamar 2-0

Den siste uken har våre fjerdedivisjonsherrer spilt to nye kamper, mot henholdsvis Dombås og Storhamar. Begge kamper har endt med seier. Under følger et kort referat av kampene.

Lørdag 27. august satte gutta seg i en meget trang og særdeles varm buss. På spørsmål om sjåføren kunne skru på air condition leverte mannen bak spakende følgende legendariske svar: "Air conditionen har ikke funka siden før sommeren". Man kan jo undre seg hvorfor det ikke har blitt gjort en forsøk på å fikse den nevnte AC`n, men uansett ga dette oppmann Annar Aaseth gode kort på hånda når han skulle prute ned prisen.

Varme og gode ankom vi en strålende gressmatte på Snipen stadion. Vi gledet oss også til å spille foran et fullsatt stadion ga gjetordet fra dalen sier at Dombås har et snitt på over 150 på sine hjemmekamper. Jeg vet ikke om det er Moelven det er noe galt med, men vi telte vel i overkant av 20 frammøtte.

Så er det vel kanskje greit å si noen ord om kampen også. Det er vel ingen som kan påstå at det ble en velspilt kamp. Vi gjør en fryktelig svak førsteomgang og ligger under 2-3. Rett etter hvilen utligner vi, og et stykke ut i andre omgang setter Ken inn 4-3 fra straffemerket. Vi er skjønt enige om at vi ikke framstår slik vi ønsker i denne kampen. Allikevel er det DEILIG å hente opp 3-1 og snu dette til seier. Det vitner om god moral. En stor takk skal også rettes til vårt iranske vidunder Abbas, som scorer to mål og skaffer straffen og er ekstremt viktig for at poengene blir med ned igjen den svette bussen.

7 dager senere, 3. september kom tabelltoppen Storhamar til Idrettsparken. Storhamar stod med imponerende 15 strake seiere før kveldens kamp. Heldigvis ønsket og klarte vi å stoppe denne seiersrekken. Første omgangen er noe av det bedre vi har levert i år, vi har god kontroll defensivt, og skaper nok sjanser til å lede mer enn med det ene vi tar med oss inn i pausen. Etter pause kommer Storhamar ut med bra trøkk og er mer direkte i stilen. Vi blir kraftig trykket tilbake de første 15 minuttene av omgangen. Etter omlag 60 spilte minutter får en Storhamarspiller sitt andre gule for dagen, og etter dette er seieren aldri i realiteten truet. Ikke lenge etter den røde kortet banker Stig ballen i mønet, og lufta går litt ut av Storhamarballongen. Vi skaper flere feite sjanser, men kampen ender 2-0. Vi er selvsagt veldig fornøyd med å slå avdelingens beste lag, og særlig førsteomgangen er noe vi tar med oss videre.

Det er ingen tvil om at Moelvenskuta er i god utvikling og det er bare å glede seg til en spennende innspurt. Hvis vi gjør jobben skikkelig på trening og i kamp framover skal det bli vanskelig å slå oss. Moralen i gruppa er på topp og gutta legger ned en real arbeidsinnsats hver gang. Det må vi fortsette med. Gledelig at et bra bukett modøler tok turen i idrettsparken i ettermiddag. Vi setter stor pris på støtten vi får fra tribunen.

Oppsummert ender to vidt forskjellige kamper begge med tre poeng. Vi klarer å bikke jevne kamper i vår favør, noe som må sies å være en veldig god egenskap.

De siste kampene har også flere unggutter både vært på banen og på benken. 14 år gamle Davod har levert to meget solide 90-minuttere, Even Karlsen fikk ca 15 minutter mot Dombås og både Amandus Skaug og Eskild Pettersen har vært på benken. Samtlige født i 2001 - dette lover bra for fremtiden.