Ridabu - Moelven 4:0

Postet av Moelven IL - Fotball den 10. Mai 2016

Etter seier i de to første seriekampene kom vi fort ned på bakken igjen.

Vi viste at dette ble en vanskelig bortekamp mot et Ridabulag som kommer til å plukke mange poeng på eget kunstgress.

De første 30 minuttene av kampen har vi grei kontroll og gjør ting enkelt. Vi har en ball i nettet men scoringen blir dessverre annullert.

Isteden er det Ridabu som etter corner får heade inn 1-0.Derfra og ut 1 omgang får vi en leksjon i effektivitet og at vi må være nøye i det vi foretar oss. Vi blir knallhardt straffet for våre feil og 4-0 er et faktum da dommeren blåser av for første omgang.

Naturligvis er det en gjeng med et smil som ikke akkurat går oppover som samles til pausepraten.

Det er utrolig fort gjort og «kollapse» helt da en ligger under såpass ved pause, men vi løfter hodet og prøver fortsatt å spille fotball, noe som er meget bra.

Vi produserer ikke all verden av sjanser i andre omgang, men vi fullfører kampen på en positiv måte tross tapet.

Det kommer garantert lignende kamper senere i sesongen, så hva kan vi lære?

Vi må tørre å fortsette med vårt planlagt spill. Vi må opp på balltempo og trøkke enda mere i duellene, spesielt i boksen. Vi må være nøye og konsentrert. Vi må også variere mer i oppspillfasen. Vi blir noen ganger for forutsigbare.Lykkes ikke plan en, må vi ta plan to. Variasjon.

Det er mange måter man kan analysere en fotballkamp på. Ja, vi var kanskje uheldige som fikk scoringen annullert i starten av kampen. Ja, Ridabu spiller direkte fotball. Men blir vi noe av bedre av å tenke slik? Svaret er sannsynligvis nei. Ridabu spiller på sine sterke sider, akkurat som vi prøver å spille på våre. Det er ikke noe rett og gal måte å spille fotball på. Vi må konsentrere oss om oss selv, og hvordan vi skal bli bedre på å spille slik vi ønsker. Vi kommer helt sikkert til å variere i prestasjonene, men det kommer garantert til å bli mange gode øyeblikk utover i sesongen. Det er bare å brette opp armene, nye lodd neste onsdag hjemme mot Lillehammer 2.

Gledelig at mange modøler tok turen til Ridabu en sen mandag kveld, det betyr mye for laget.