Knepen seier over Ringsaker/Nes

Postet av Moelven IL - Fotball den 21. Jun 2016

Alt lå til rette for en fotballfest i Idrettsparken; været var bra ,og det strømmet etter hvert på med godt med tilskuere. Til og med grillen var funnet fram for anledningen.

Etter kampen, var som vanlig etter et lokaloppgjør, mye av fokus på dommeren. Avgjørelser som ble tatt eller ikke ble tatt ble heftig diskutert. Den skal vi la ligge. Vi skal se på oss selv og se hva vi gjorde bra og hva vi må forbedre til neste gang. Dommeren fortjener ros – det var litt som å bli kastet til ulvene og han holdt roen på en imponerende måte sin unge alder til tross

Vi startet kampen bra. Vi fikk fart i ballen og klarte å få satt opp kantene vår i gode 1v1 situasjoner. Når ballen gikk hurtig nok og med nok presisjon, slet Ringsaker/Nes med å henge med.

Etter snaue 10 minutter jager Markus en tilsynelatende håpløs ball. Strengt talt var det vel bare en klarering. Markus snapper ballen foran Ringsakers midtstopper og er iskald alene med keeper – en rolig innside slik som vi liker å se det. Sterkt gjort av unggutten alene mot tre Ringsakerspillere.

Vi fortsetter å dominere kampen og ballinnehavet uten av vi skaper så mange muligheter.

Etter drøyt 20 minutter kommer RIF/NES på en overgang hvor vi i en tre mot en situasjon ikke klarer å avverge før vi må lage et frispark rett utenfor 16 meteren. Frisparket ekspederes på vakkert vis via tverrligger og inn i garnet. 1-1.

Etter utligningen sliter vi med å få fasong på spillet vårt. Vi klarer ikke å få godt nok balltempo , og vendingen av spillet gikk for sakte, dette gjør at Ringsaker/Nes får en forholdsvis enkel jobb med å ligge lavt og kontrollere.

Like før pause blir Håvard satt opp 1v1, og da blir det som regel farlig. Lynvingen skjærer inn foran Ringsakers høyreback som må ty til ulovlige midler for å stoppe brøtningen. Bau trer fram, men leverer ikke sitt livs beste straffespark. Heldigvis er Markus på jobb i dag og setter returen. Det er det siste som skjer i første omgang.

Vi går inn til pause med en positiv opplevelse etter 2-1 scoringen. Vi snakker om å være enda mer presise i det vi foretar oss og at vi garantert kommer til å få muligheter etter hvert som spillerne blir slitne.

Andre omgangen blir stort sett en stillingskrig hvor finspillet definitivt uteblir. Vi blir litt heite i toppen, og gjør en del dårlige valg. Vi har en rekke gode muligheter på overganger men klarer ikke å utnytte disse godt nok. Ringsaker på sin side klarer ikke skape de store mulighetene, men vi føler oss aldri helt trygge på at kampen skal bikke vår vei. Det mest positive er moralen og viljen vi viser. Et lokaloppgjør er ikke alltid vakkert, men det handler ofte om å ville mest. Dette er et område hvor spillergruppa har hatt en stor utvikling. Det er et privilegium som trenere å vite at de 11 som man sender utpå banen vil gi sitt ytterste – selv om kanskje ikke alt det tekniske sitter. Når vi samtidig har en kruttsterk benk så er det grunn til å være optimistiske med tanke på det som skal skje framover. Når det er sagt har vi fortsatt masse å jobbe med. Vi må bli bedre i pasningsspillet vårt, vi må ha flere samtidige bevegelser foran ballfører og vi må jobbe med å utnytte overganger på en bedre måte.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline